Cryptobusiness

Companiile Twispay şi Utrust intră sub brandul xMoney, odată cu decizia Elrond Network de a se transforma în MultiversX

Companiile Twispay şi Utrust intră sub brandul xMoney,...

Autor: Alex Ciutacu

03.11.2022, 17:03 598

Companiile Twispay şi Utrust intră sub umbrela comună a noului brand xMoney, în contextul în care Elrond Network, acţionarul majoritar al ambelor entităţi, se transformă în MultiversX.

Anunţul vine în contextul în care Elrond Network a organizat la Paris prima ediţie a evenimentului X Day, în cadrul căruia a semnalat transformarea companiei într-una care îşi propune să joace un rol important în definirea conceptului de metavers şi în modul în care diferite metaversuri ar putea comunica între ele.

„Twispay evoluează şi este momentul să acoperim golul dintre metavers şi lumea reală. (...) Chiar cred că metaversul va transforma ecosistmul de plăţi aşa cum îl ştim astăzi”, a declarat Augustin Dobre, CEO al Twispay, în cadrul evenimentului.

Compania Capital Financial Services (Twispay) este prima entitate din România care a obţinut licenţă de e-money de la Banca Naţională a României, încă din 2013. Emitentul de monedă electronică a fost achiziţionat de sibienii de la Elrond, într-o tranzacţie pe care BNR a aprobat-o în luna martie a acestui an.

„Putem furniza servicii financiare complete, conturi, carduri, transferuri de păţi, schimb valutar, procesare de plăţi şi multe altele. Totul în siguranţă şi în conformitate cu cele mai dure reglementări. Vreau să vă gândiţi la următorul lucru: MiCA va permite doar băncilor şi instituţiilor de e-money să lanseze stablecoin în Uniunea Europeană”, a adăugat Dobre.

Pentru context, MiCA este cadrul european de reglementare pentru piaţa activelor digitale, asupra căruia statele membre au ajuns la un acord în acest an.

Dacă Twispay este o companie românească ce procesează plăţi în monedă fiduciară, Utrust este un furnizor portughez de servicii cu active digitale, achiziţionat de Elrond tot în acest an, care procesează plăţi crypto. Cele două companii vor rămâne distincte, dar vor opera sub aceeaşi umbrelă de brand.

Transformarea Elrond Network în MultiversX vine cu rebranduirea unor produse aflate în portofoliul companiei. Spre exemplu, exchange-ul descentralizat Maiar DEX devine xExchange. Totodată, compania a anunţat produse noi precum xFabric sau xPortal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO