Curs BNR

Leul rămâne fără combustibil: cursul a urcat la 4,35 lei, avansul din zilele anterioare fiind şters

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

19.01.2012, 00:00 75

Moneda naţională s-a depreciat ieri în faţa leului, în contrast cu valutele din regiune, iar BNR a publicat un curs de referinţă cu peste doi bani mai mare, de 4,3497 lei/euro, după două zile consecutive de apreciere. Monedele statelor din regiune s-au apreciat ieri faţă de euro, iar moneda unică în raport cu dolarul după ce FMI a anunţat intenţia de a-şi mări capacitatea de creditare cu 1.000 de miliarde de dolari.

Leul câştigase teren în primele două şedinţe de tranzacţionare din această săptămână în ciuda problemelor din zona euro şi a protestelor care au loc de câteva zile în ţară, deoarece băncile au vândut cantităţi însemnate de valută în cadrul procesului de trecere la standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). Moneda naţională a pierdut miercuri mai puţin teren faţă de dolar, iar cursul oficial a urcat cu 0,45 bani, până la 3,3892 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, cursul a crescut cu aproape doi bani şi a ajuns la 3,5964 lei/franc. Dobânzile afişate marţi de băncile comerciale pentru depozitele cu scadenţa la o zi au rămas în continuare reduse, la 1,73% - 2,23%, aproape de rata facilităţii de depozit de la BNR, de 1,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels