Eveniment

Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica in cimitirul Bellu

Autor: Adrian Voicu

05.11.2010, 17:10 40

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Paunescu a fostdepus la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, situat pe CaleaVictoriei din Bucuresti. Poetul va fi inmormantat duminica, incimitirul Bellu, scrie Pro TV.

Uniunea Scriitorilor din Romania si Asociatia ScriitorilorBucuresti au declarat, intr-un comunicat, ca Adrian Paunescu a fost"o figura de mare popularitate a ultimelor decenii", iar prindisparitia sa "literatura romana pierde un poet notabil si untalentat gazetar".

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca poetul AdrianPaunescu va fi inmormantat, duminica, in Cimitirul Bellu, pe AleeaScriitorilor.

"Este unul dintre marii romani care m-a onorat cu prietenia lui.Profit de ocazie pentru a transmite condoleante familiei. Paunescuva fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cuonorurile cuvenite unei vieti, as putea spune emotionante", a spusedilul Oprescu.

Intre timp, zeci de oameni au trecut vineri prin fata locuinteilui Adrian Paunescu din centrul Capitalei pentru a depune flori sidrapele ale Romaniei sau pentru a aprinde o lumanare in memoriapoetului.

Poetul Adrian Paunescu s-a stins din viata in aceasta dimineatala ora 07:15, dupa o lunga lupta cu boala, la varsta de 67 de ani.Diabetul de care acesta suferea i-a afectat mai multe organe, iarazi-noapte starea poetului s-a inrautatit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO