Eveniment

Aeroportul Oradea se extinde cu banii UE, dar cu constructori români: contract de 177 mil. euro

Aeroportul Oradea se extinde cu banii UE, dar cu...

Autor: Laurentiu Cotu

27.04.2023, 11:43 1042

Constructorul băcăuan SSAB-AG, deţinut de trei antre­prenori locali, în asociere cu firmele de arhitectură şi proiectare Bemel AG din Constanţa şi Aca Zoork Project din Iaşi, au câşti­gat un contract de peste 177,5 mil. lei (36 mil. euro), fără TVA, cu CJ Bihor, pentru extinderea şi eficientizarea terminalului de pa­sageri nr. 1 al aeroportului din Oradea. Finanţarea lucrărilor va fi asi­gurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, pe Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal de calitate, durabil şi eficient.

„Terminalul T1 se va extinde ţinând cont de un trafic de 400 pasageri/flux. Sunt prevăzute patru fluxuri principale. Se vor asigura şi fluxuri secundare dedicate pentru plecări şi sosiri VIP. Vor putea fi procesaţi 800 de pasageri/oră, atât pe zboruri interne, cât şi pe zboruri externe“, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

„Noile construcţii se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone şi etaj/mezazin. Pe lângă fluxurile aeroportuare se vor realiza spaţii comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate şi pentru reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control: poliţia de frontieră, SRI şi vamă. Prin realizarea acestui proiect, suprafaţa construită se va mări de la 2.925 mp, cât este în prezent, la aproximativ 12.500 mp“, se arată în acelaşi comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO