Eveniment

AI-ul, noua goană după aur: SoftBank este pregătită să aloce aproape 9 miliarde de dolari pe an pentru investiţii în inteligenţa artificială

AI-ul, noua goană după aur: SoftBank este pregătită...

Autor: Ştefan Stan

26.05.2024, 09:27 1180

SoftBank este pregătită să aloce aproape 9 miliarde de dolari pe an pentru investiţii în inteligenţa artificială, chiar dacă grupul tehnologic japonez îşi păstrează puterea de foc pentru tranzacţii mai mari menite să accelereze ceea ce ar putea fi cea mai radicală transformare de până acum.

Fondatorul Masayoshi Son a fost foarte vocal cu privire la credinţa sa în inteligenţa artificială şi la necesitatea de a remodela compania în goana după tranzacţii care pot sprijini bijuteria coroanei grupului, Arm, un proiectant de cipuri cu sediul în Marea Britanie, a cărui evaluare a crescut vertiginos de când a devenit publică anul trecut.

Cheltuielile efectuate de SoftBank pentru investiţii şi angajamente s-au mai mult decât dublat, ajungând la 8,9 miliarde de dolari în cele 12 luni de când Son a declarat că societatea este pregătită să treacă la „contraofensivă”. SoftBank a declarat că este pregătită să menţină sau chiar să depăşească această sumă pentru o mega-înţelegere potrivită.

„În principiu, vom menţine acelaşi tip de tendinţă în ceea ce priveşte ritmul activităţilor de investiţii”, a declarat directorul financiar al SoftBank, Yoshimitsu Goto, pentru Financial Times. „De acum încolo, vrem să intensificăm investiţiile în companiile de inteligenţă artificială.

„Motivul pentru care ne-am menţinut bilanţul la un nivel foarte sigur este că am dori să fim pregătiţi”, a adăugat el, „şi am dori să fim flexibili în cazul în care există ceva pe care am dori să trecem la acţiune.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24