Eveniment

Alin Dicu a vandut o parte din actiunile Siretul

29.07.2004, 00:00 133

Omul de afaceri Alin Dicu, actionarul majoritar al companiilor care distribuie produsele Ambipur si Kiwi pe piata romaneasca si n acelasi timp, cel mai important actionar al producatorului de perdele Siretul Pascani, si-a redus n ultima perioada  participatia detinuta n cadrul Siretul, n prezent detinand mai putin de 5% din capitalul social al companiei.  Dicu a fost raportat la nceputul lunii iunie cu o participatie de aproximativ  7% n cadrul Siretul.
La momentul respectiv, Dicu spunea ca urmareste sa dezvolte  distributia  produselor Siretul,  datorita faptului ca aceasta companie are o marca foarte cunoscuta atat n Romania, dar si n strainatate.
Dicu controleaza companiile aradene Safilar si Coturnix, care distribuie bunurile de larg consum produse de compania americana Sara Lee, distribuitorii acestor produse nregistrand anul trecut o cifra de afaceri de peste 9 milioane euro.
Siretul Pascani a fost anul trecut una din cele mai profitabile companii de la Bursa, pretul crescand de mai multe ori dua desfiintarea Asociatiei Salariatilor, care controla compania. Printre actionarii companiei se gaseste  si societatea de brokeraj SSIF Broker, dar si Banca Transilvania.  Valoarea de piata a companiei este de 5,9 milioane euro, la ultimul pret de la Bursa de 2.490 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24