Eveniment

Ambarcatiuni de 40 mil. euro in fata Parlamentului

07.05.2008, 18:26 20

Circa 40 de companii vor prezenta peste 120 de ambarcatiuni in valoare totala de aproximativ 40 de milioane de euro in cadrul Romanian Boat Show, principala expozitie de ambarcatiuni din Romania care incepe maine in Piata Constitutiei din fata Palatului Parlamentului din Capitala.
"Valoarea tuturor exponatelor este de 30-40 de milioane de euro, iar cele mai scumpe, de aproximativ un milion de euro, vor fi un iaht Pershing 46 si un Sunseeker 43", a declarat Bogdan Craiciu, directorul companiei Romanian Boat Show, organizatoarea evenimentului.
Cele mai multe nave prezentate la expozitie vor face parte, potrivit organizatorilor, din segmentul de 5-10 metri lungime, care este de altfel cel mai cautat. "Piata romaneasca, la fel ca si cea mondiala, este alcatuita in proportie de 70% din nave de pana la 10 metri lungime, unde exista si cei mai multi clienti. Pentru iahturile de 20-30 de metri exista o clientela mult mai redusa", a spus Craiciu.
El a adaugat ca firmele participante estimeaza ca cele mai multe vanzari vor fi inregistrate in plaja de pret de 7.000 - 25.000 de euro, unde exista chiar cateva mii de clienti. Si pentru segmentul superior de pret, de 200.000- 300.000 de euro, Craiciu identifica mai mult de 500 de cumparatori, bazandu-se pe numarul proprietarilor de companii cu afaceri de peste 2-4 milioane de euro anual.
"Exista potential si exista deja in Romania oameni care au o barca in valoare de peste 4 milioane de euro. Conform clasamentelor, exista mai mult de 300 de romani care pot cumpara chiar si o barca de un milion de euro", a spus Craiciu.
Costul intretinerii unei ambarcatiuni incepe de la cateva sute de euro pe sezon si poate ajunge in functie de marime la mai multe mii de euro, de acest lucru depinzand si portul de sedere al navei. In Romania exista in prezent mai putin de 5 porturi de agrement cu pescaj de peste 5 metri, necesar unei nave de peste 20 de metri lungime. Expozitia se desfasoara in perioada 8-11 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO