Eveniment

ANAF verifică veniturile populaţiei prin structuri judeţene

ANAF verifică veniturile populaţiei prin structuri judeţene

Autor: Emil Popescu - Mediafax

09.03.2012, 00:00 1648

ANAF a înfiinţat în luna martie structuri de verificări fiscale, cu atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice, la nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.

"Avem în vedere diferenţele semnificative, adică mai mari de 10%, între veniturile pe care le constatăm utilizând metodele indirecte de control şi veniturile declarate la Fisc de către persoanele fizice. Structurile judeţene vor controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferenţe semnificative de venit şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF", spune pre­şe­dintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fis­cală Sorin Blejnar.

Reorganizarea nu a presupus noi angajări, necesarul de personal fiind asigurat prin redistribuirea angajaţilor deja existenţi, notează ANAF. Instruirea angajaţilor este realizată cu sprijinul experţilor FMI şi cu reprezentanţi ai autorităţilor fiscale din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, potrivit ANAF. Guvernul a autorizat la mijlocul anului trecut înfiinţarea în cadrul ANAF a departamentului care va verifica persoanele cu mari averi.

Executivul a decis la finalul anului 2010 că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO