Eveniment

Anomaliile din Sănătate. De ce medicul de familie nu poate da trimitere pentru RMN sau CT şi pacienţii trebuie să ajungă la medic specialist pentru a putea face aceste investigaţii?

În Constituţia României, dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat, iar „statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice“.

În Constituţia României, dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat, iar „statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice“.

Autor: Georgiana Mihalache

06.02.2023, 00:07 74322

Autorităţile din Sănătate limitează indirect accesul pacienţilor la investigaţii imagistice de tip RMN (rezonanţă magnetică nucleară), CT (computer tomograf), PET-CT (tomografia cu emisie de pozitroni) – toate acestea fiind investigaţii imagistice prin care se depistează mai multe afecţiuni, de la fracturi, la cancer Ziarul Financiar începe astăzi o serie de articole prin care prezintă situaţii concrete care arată anomaliile din sistemul medical.

Drumul pacientului spre prevenţie întâmpină obsta­cole de ordin birocratic, prin care creşte timpul de diagnostic. O situaţie concretă este cea în care un pacient vrea să facă o investigaţie imagistică de tip RMN, CT, PET-CT. Pentru a merge la RMN sau CT, nu poate lua bilet de trimitere de la medicul de familie, ci trebuie să găsească un medic specialist, neurolog spre exemplu, în cazul unei dureri persistente de cap. Pentru a nu plăti la neurolog, trebuie să ia bilet de trimitere de la medicul de familie. Care este miza în toată această lipsă de sincronizare? Una financiară, după cum explică pentru ZF un medic de familie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24