Eveniment

ANPM: Staţia GPL de la Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani

ANPM: Staţia GPL de la Crevedia nu mai avea autorizaţie...

Autor: Laura Buciu

27.08.2023, 19:58 62

Fosta staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Aceasta figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri şi o pompă.

Potrivit ANPM, fosta staţie GPL, care a provocat dezastrul de sâmbătă seara, din judeţul Dâmboviţa, nu ar mai fi trebuit să funcţioneze din data de 14 octombrie 2020, după ce titularul a notificat APM Dâmboviţa, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activităţii în punctul de lucru din com. Crevedia, sat Crevedia, jud. Dâmboviţa.

„Potrivit datelor transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), de către reprezentanţii Agenţiei pentru protecţia Mediului Dâmboviţa, autorizatia de mediu pe care a deţinut-o SC FLAGAS SRL a fost emisă în vederea desfăşurării activităţii „Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule (Staţie SKID GPL)” şi avea valabilitate în perioada 03.05.2016 - 03.05.2021.Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizaţiei, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri şi o pompă de distribuţie GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Având în vedere că notificarea pentru încetarea activităţii a fost înregistrată cu şapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, autorizaţia de mediu pentru acel punct de lucru şi-a încetat valabilitatea încă de atunci, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO