Eveniment

Anul acesta intra 2 mld. euro de la UE

11.07.2008, 19:31 12

Intrarile de fonduri europene in Romania din acest an vor fi de peste 2 miliarde de euro, potrivit estimarilor Ministerului Economiei si Finantelor, a anuntat ieri ministrul de resort Varujan Vosganian la prima reuniune a Comitetului National de Coordonare pentru gestionarea instrumentelor structurale care a avut loc la Palatul Victoria.
Vosganian a asigurat ca ministerul va monitoriza atent derularea proiectelor. Potrivit datelor ministerului, pana la jumatatea lunii trecute, pentru cele sapte Programe Operationale, au fost depuse 1.287 de proiecte, in valoare de 15,06 miliarde de lei. Dintre acestea au fost aprobate 281, in valoare totala de peste noua miliarde de lei (circa 2,5 mld. euro). Din aceasta suma, 6,8 miliarde de lei (circa 1,83 mld. euro) reprezinta fonduri europene.
"Au fost incheiate 23 de contracte de fiantare cu beneficiarii, in valoare de circa 205 mil. euro, din care fondurile UE reprezinta circa 180 mil. euro", a spus Eugen Teodorovici, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor responsabil cu gestionarea fondurilor structurale si de coeziune.
Prezent la reuniune, premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut coordonatorilor autoritatilor de management responsabile pentru programele finantate din fonduri europene sa explice opiniei publice intr-un limbaj mai accesibil in ce consta elaborarea de proiecte pentru atragerea fondurilor UE.
"Nu sunt probleme foarte usor de inteles, poate de multe ori cand vorbiti intr-un limbaj prea tehnic acestea sunt mai putin accesibile, dar incercati sa explicati pe intelesul tuturor si solicit tuturor ministrilor, secretarilor de stat si functionarilor publici care participa la manifestari publice sa incercati sa explicati foarte clar, pentru ca aceasta problema sa devina una de interes public", a spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO