Eveniment

Apetitul bucurestenilor pentru cumparaturi a adus profituri de 20 mil. euro mall-urilor

Apetitul bucurestenilor pentru cumparaturi a adus profituri de 20 mil. euro mall-urilor

Click pentru imaginea marita

22.08.2007, 18:52 13

Companiile care controleaza trei din cele patru mall-uri din Capitala au obtinut in 2006 un profit net cumulat de 19,6 milioane de euro, ceea ce inseamna ca marja medie de profit a centrelor comerciale este de aproximativ 37%, tinand cont de cele 52 mil. euro trecute in dreptul cifrei de afaceri, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.
Turcii de la Anchor Grup, care au in administrare primul mall din Capitala - Bucuresti Mall, dar si proiectul Plaza Romania - cel mai mare centru comercial din Bucuresti, au obtinut o cifra de afaceri de 33,8 milioane de euro in 2006. Marja de profit a companiei este de peste 50%, tinand cont de profitul de 17,4 mil. euro obtinut, in crestere cu 12%, in euro, fata de 2005. In rezultatul financiar al companiei Anchor Grup pe 2006 sunt incluse si veniturile din exploatarea cladirii de birouri Anchor Plaza, precum si cele obtinute din vanzarea apartamentelor din complexul rezidential InCity, dar reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze ce pondere ocupa acestea. Vanzarile InCity au inceput in luna noiembrie 2006, in timp ce Anchor Plaza a fost data in folosinta anul acesta, dar contractele de inchiriere au fost semnate inca de anul trecut. Unirea Shopping Center, firma care administreaza centrul comercial Unirea, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 18,2 milioane de euro si un profit de 2,2 mil. euro. Reprezentantii celui de-al patrulea centru comercial din Capitala, City Mall, nu au putut preciza pe ce firma au fost inregistrate veniturile obtinute in 2006, tinand cont de modificarile ce au avut loc dupa preluarea de catre australienii de la APN/UKA European Retail Trust.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO