Eveniment

Arafat anunţă la Alba cumpărarea a 500 de ambulanţe noi, în acest an

Arafat anunţă la Alba cumpărarea a 500 de ambulanţe...

Autor: Dragos Suciu

28.07.2018, 13:01 480

”Ştim foarte bine că parcul ambulanţelor este extrem de învechit. Majoritatea lor au fost achiziţionate în 2007-2008, iar o parte între 2009-2013, dar în mare parte sunt din 2007-2008. Vorbim aici şi de ambulanţele SAJ şi SMURD. Anul trecut, către luna august, am început un proces de licitaţie pe mai multe pachete pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD, după ce guvernul a stabilit ca entitate de achiziţie centralizată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Arafat, la Alba Iulia, întrebat de jurnalişti despre situaţia ambulanţelor din ţară.

Şeful DSU a declarat, de asemenea, că majoritatea ambulanţelor, poate chiar 90%, trebuie scoase din uz, având în vedere că în urmă cu 10 ani au fost cumpărate 1.500 de autospeciale.

”Suntem în finalizare, suntem chiar în ultimele etape ale procedurilor, au fost contestaţii, au fost discuţii ca în orice fel de licitaţie. Noi sperăm că anul acesta o să ajungem cel mai probabil cu 500 de ambulanţe în ţară, de diferite tipuri. Până la sfârşitul anului viitor, totalul ambulanţelor pe care le vom lua prin primul proiect, pe fonduri europene, POR, care este în jur la 120 de milioane de euro, atinge 1.250 de ambulanţe, per total, pentru Ambulanţă şi SMURD. Asta va fi anul acesta şi anul viitor. Sper că primele sute din ele să ajungă până în luna decembrie anul acesta”, a spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi şeful DSU, Raed Arafat, au participat sâmbătă la Alba Iulia la Ziua Naţională a Ambulanţei, acest serviciu împlinind 112 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO