Eveniment

Cum arată salariile din învăţământ după măririle adoptate de guvern: Salariul profesorului debutant nu va depăşi 3.000 de lei, un asistent universitar ajunge la aproape 3.250 de lei, iar un director de şcoală are un salariu de bază de aproape 4.700 de lei net

Cum arată salariile din învăţământ după măririle...

Autor: Ramona Cornea

05.06.2023, 00:07 756

Per total, cheltuiala salarială netă pentru guvern (creşterile efectiv acordate, pentru că din cheltuiala brută statul opreşte 40% drept impozite şi contribuţii) de la nivelul sistemului de învăţământ după creşterile salariale promulgate de guvern ajunge la circa 2,15 mld. lei, dacă ne raportăm la numărul angajaţilor din sector la nivelul anului şcolar 2021 – 2022 Numărul total de cadre didactice şi personal didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar şi universitar a ajuns la 267.131 în anul şcolar 2021 – 2022, iar numărul cadrelor didactice auxiliare a ajuns la 75.461 Ligia Deca, ministrul educaţiei: „Salariul mediu în educaţie creşte până spre 8.500 de lei brut, dacă luăm în considerare întreg personalul din învăţământ”.

Măririle salariale din sistemul de educaţie adoptate de guvern pe 1 iunie au fost publicate în Monitorul Oficial, deşi situaţia în învăţământ este încă incertă, iar sindicatele au anunţat că nu pun capăt grevei. Astfel, conform datelor publicate în Monitorul Oficial, salariul profesorului debutant nu va depăşi 3.000 de lei, un asistent universitar ajunge la aproape 3.250 de lei, iar un director de şcoală are un salariu de bază de aproape 4.700 de lei net, de exemplu.

Ministerul Educaţiei a organizat o conferinţă de presă vineri în care a detaliat cum vor arăta salariile dascălilor şi cele ale angajaţilor din sistemul de învăţământ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO