Eveniment

România este la coada clasamentului UE după rata proaspeţilor absolvenţi care au un loc de muncă

România este la coada clasamentului UE după rata...

Autor: Ramona Cornea

În 2022, circa 70% dintre proaspeţii absolvenţi de studii medii şi superioare din România aveau un loc de muncă, a treia cea mai mică valoare din Uniunea Europeană. La nivelul UE, media a fost de peste 82%. În ţări precum Germania, Olanda şi Luxemburg ponderile sunt de peste 92%.

România se află pe ultimele locuri în clasamentul UE după rata proaspeţilor absolvenţi care au un loc de muncă, arată statisticile de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, în 2022, circa 70% dintre proaspeţii absolvenţi de studii medii şi superioare din România aveau un loc de muncă, a treia cea mai mică valoare din Uniunea Europeană.

Rata de ocupare a forţei de muncă din UE pentru proaspeţii absolvenţi în 2022 a fost de 82,4%. Cele mai mari rate de ocupare au fost în Luxemburg (93,4%), Olanda (92,9%) şi Germania (92,2%). La polul opus, cele mai scăzute rate de ocupare au fost înregistrate în România (69,6%), Italia (65,2%) şi Grecia (66,1%). De asemenea, datele de la Eurostat arată şi o diferenţă de gen în rata de ocupare a proaspeţilor absolvenţi. Astfel, În 2022, rata de ocupare a forţei de muncă din UE a proaspeţilor absolvenţi de sex masculin a fost de 83,5 %, în timp ce rata corespunzătoare înregistrată în rândul absolventelor a fost de 81,3 %, deci este o diferenţă de 2,2 puncte între sexe.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro