Eveniment

Aversa a câştigat irevocabil procesul cu AAAS

Aversa a câştigat irevocabil procesul cu AAAS

Autor: Radu Bostan

24.09.2014, 00:00 134

Producătorul de pompe Aversa Manufacturing, deţinut de dezvoltatorul imobiliar canadian Michael Topolinski, a câştigat procesul în care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) contesta condiţiile în care s-a desfăşurat anul trecut privatizarea companiei. Verdictul final, dat de Curtea de Apel, susţine că noii proprietari ai fabricii, firma Blue Diamond a lui Topolinski şi Autoplast Engineering, au îndeplinit toate condiţiile licitaţiei menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013.

Aversa, care produce pompe folosite în infrastructură, energie şi petrol şi gaze, a trecut pe profit şi şi-a mărit forţa de muncă cu 25% în cele 12 luni de la privatizare. Intenţia proprietarilor este acum să investească până la 65 de milioane de lei (15 mil. euro) într-o fabrică nouă, amplasată tot în Bucureşti, prin care vor mai angaja încă 1.350 de persoane până în 2018. Fabrica actuală stă pe un teren de 10 hectare de lângă piaţa Obor, care ar putea fi eliberat pentru dezvoltarea unui centru comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO