Eveniment

Avioane militare ruseşti au perturbat manevre aeriene comune ale Statelor Unite şi Japoniei

Avioane militare ruseşti au perturbat manevre aeriene comune ale Statelor Unite şi Japoniei

Autor: Mediafax

08.12.2010, 10:39 109

Două avioane militare ruseşti au pătruns în spaţiul aeriandeasupra Mării Japoniei, în timpul unor manevre militare aerienecomune ale Statelor Unite şi Japoniei, la începutul săptămânii, adeclarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, scrieMediafax.

Conform presei japoneze, exerciţiile au fost suspendate temporardin cauza acestei intruziuni petrecute luni, dar autorităţile ruseau anunţat că "Rusia nu a comis nici o încălcare a regulilorinternaţionale privind utilizarea spaţiului aerian sau a regulilorde zbor".

Statele Unite şi Japonia au început vineri cele mai importantemanevre militare comune pe care le-au organizat vreodată, pe fondultensiunilor din peninsula coreeană.

Cele două avioane de patrulă de tip Il-38 ale Forţelor aerieneruse au survolat Marea Japoniei luni, în momentul în care sederulau exerciţii comune, a recunoscut în faţa presei purtătorul decuvânt al Guvernului, Yoshito Sengoku, confirmând o informaţiepublicată de cotidianul Sankei Shimbun.

Sengoku a precizat că Japonia a trimis imediat avioane de luptăîn zona situată în largul peninsulei Noto, din centrul Japoniei,dar nu a oferit alte detalii.Citiţi mai mult despre avioanele militare ruseşti care auperturbat manevre aeriene comune ale Statelor Unite şiJaponiei pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO