Eveniment

Avocatii Allen&Overy: Vizam demult intrarea

04.06.2008, 20:20 17

Casa de avocatura britanica Allen & Overy, care a incheiat saptamana trecuta o asociere cu firma locala Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR), analizeaza de mai multi ani intrarea pe piata locala, fiind luate in calcul atat varianta unui birou greenfield, preluarea unei firme mari cat si parteneriatul cu un jucator de dimensiuni medii.
"Eu, personal, am fost interesat de la inceputul anilor 2000 sa deschidem un birou in Romania. Cu toate acestea, abordarea noastra este precauta si nu am vrut sa ne grabim, pana nu am gasit cea mai buna varianta. Discutiile cu RTPR au inceput la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care noi nu stiam ca ei sunt interesati sa fie preluati, iar ei nu stiau exact care sunt planurile noastre pentru piata locala", a declarat Hugh Owen, partener in cadrul biroului Allen & Overy din Bratislava.
Owen are experienta pe piata locala, unde a asistat printre altele la privatizarea Electrica Oltenia si Electrica Moldova, Allen & Overy colaborand pana in prezent cu mai multe firme de pe piata locala. In urma asocierii cu RTPR, cele doua firme vor avea o colaborare exclusiva, cu exceptia unor situatii deosebite.
Allen & Overy activeaza in cadrul celor 29 de birouri internationale in special prin birouri proprii, alaturi de cel din Bucuresti, firma operand printr-un birou asociat doar in Riad.
"Nu excludem ca aceasta firma sa devina biroul local al Allen & Overy. In momentul de fata am fost de acord cu asocierea aceasta, care ne ofera flexibilitate si timp sa decidem ce vom face in viitor. Cu siguranta incurajam integrarea biroului si, eventual, nominalizarea unor avocati romani in randul partenerilor, dar este prematur sa discutam ceva concret pe aceasta tema", a mai spus Owen.
In urma acestei asocieri, RTPR nu si-a schimbat obiectivele financiare pentru acest an, si anume o crestere a veniturilor de 30%, in schimb mizeaza pe accelerarea cresterii echipei prin angajarea a 6 - 7 noi avocati pana la sfarsitul acestei veri, care vor duce numarul avocatilor firmei la 40.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO