Eveniment

Bancherii merg astăzi la Guvern să discute cu premierul Ciolacu pe tema banilor cash

Bancherii merg astăzi la Guvern să discute cu premierul...

Autor: Claudia Medrega

06.11.2023, 12:02 316

Membri ai conducerii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) sunt convocaţi astăzi la Guvern la ora 17.00 pentru o “întâlnire de lucru”, cu premierul Marcel Ciolacu.

Aceasta este prima întâlnire a boardului extins al ARB cu Guvernul României în actuala formulă avându-l ca premier pe Marcel Ciolacu, discuţiile anterioare având loc cu executivul condus de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciolacu spunea încă de săptămâna trecută că va convoca în această săptămână la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţi ai băncilor, ai micilor întreprinzători şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

În ultimele zile au apărut dezbateri aprinse iscate de majorarea comisioanelor de către unele bănci, în contextul măsurii luate de Guvern de a limita tranzacţiile cash.

Limitarea tranzacţiilor cash a devenit un subiect electoral, în joc fiind plăţi de 10 miliarde de euro pe an la micile magazine din mediul rural şi oraşele mici, după cum a scris ZF.

În contextul acestor discuţii, Banca Transilvania a luat decizia de a nu mai majora comisioanele pentru operaţiunile cu numerar, amânând această decizie, conform informaţiilor transmise astăzi de cea mai mare bancă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO