Eveniment

Băsescu: Decizia Consiliului, depăşirea unui moment critic; nu e vorba de ştergerea datoriilor Greciei

Băsescu: Decizia Consiliului,depăşirea unui moment critic; nu e vorba de ştergerea datoriilor Greciei

Autor: Gabriel Pecheanu

27.10.2011, 21:13 238

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că decizia de miercuri seară a Consiliului European înseamnă depăşirea unui moment critic, fără a însemna că a fost depăşită criza, el menţionând că nu este vorba despre o ştergere a datoriilor Greciei, ci o restructurare a acestora.

Preşedintele a spus că a auzit zicându-se că s-a decis ştergerea unor datorii ale Greciei, el menţionând că nu poate fi vorba despre aşa ceva.

Şeful statului a menţionat că este vorba despre o restructurare a acestor datorii, astfel încât Grecia să poate face faţă situaţiei.
Legat de decizia Consiliului, preşedintele a spus că înseamnă depăşirea unui moment critic.

El a adăugat că nu se poate spune însă că decizia înseamnă depăşirea crizei.

Liderii UE au reuşit să cadă de acord asupra problemei spinoase a recapitalizării băncilor, stabilind termenul limită de 30 iunie 2012 pentru ca instituţiile financiare din zona euro să ajungă la o rată a capitalului de rang întâi (Tier 1) de 9% din activele ponderate la risc, după deprecierea deţinerilor de obligaţiuni de stat. Băncile care nu vor atinge acest obiectiv se vor confrunta cu "constrângeri" în privinţa plăţii dividendelor şi acordării de bonusuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO