Eveniment

Beniatov, din nou la Parchet, dupa ce a fost pus in libertate

30.01.2007, 18:59 27

Consultantul international Vadim Beniatov Don s-a prezentat ieri la Parchetul instantei supreme, pentru prima oara dupa ce a fost pus in libertate, intalnirea sa cu anchetatorii din dosarul privatizarilor durand aproximativ o ora.
La iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Beniatov a declarat ca se va intalni cu procurorii in fiecare din urmatoarele 23 de zile, cat a mai ramas pana la expirarea interdictiei de a parasi Bucurestiul, pentru a da toate declaratiile necesare. El a adaugat ca i s-a pus in vedere ca trebuie sa se prezinte la Politie si la Parchet de cate ori va fi necesar, pentru ca ancheta sa se termine cat mai repede.
Completul instantei supreme care decidea, in noaptea de 22 spre 23 ianuarie, eliberarea celor patru persoane arestate in dosarul privatizarilor, dar le-a interzis acestora sa paraseasca Bucurestiul si sa ia legatura si sa comunice, pana la finalizarea anchetei, intre ei si cu o serie de alte persoane.
Potrivit minutei prin care completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitiei a decis ca Stamen Stancev, Vadim Beniatov, Dorinel Mucea si Radu Donciu pot fi cercetati in libertate, acestia "nu au voie sa se apropie de persoanele impreuna cu care au sarvasit faptele, de martori, de experti si de alte persoane cercetate in cauza".
Totodata, cei patru trebuie sa se prezinte la organele de urmarire penala sau la instanta de judecata ori de cate ori va fi nevoie si sa anunte de fiecare data schimbarea locuintei.
Cei patru au interdictie de a parasi Bucurestiul in perioada 23 ianuarie-21 februarie, inclusiv.
Judecatorii instantei supreme au impus celor patru acuzati din dosarul privatizarilor, eliberati pe rand martea trecuta, la primele ore, sa nu paraseasca Bucurestiul, interdictia urmand a fi prelungita lunar de catre magistrati.
Cele patru persoane din lotul Stamen Stancev fusesera aduse in fata completului de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru judecarea recursului lor fata de decizia prin care Sectia penala a instantei supreme a admis propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventiva cu 30 de zile. Toti cei patru inculpati si-au sustinut nevinovatia, afirmand chiar ca prin demersurile lor statul a avut de castigat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO