Eveniment

Bloomberg, cea mai puternică agenţie de presă din lume, relatează despre deepfake-ul cu Mugur Isărescu. „Cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, Mugur Isărescu, a fost ţinta unui videoclip deepfake”

Bloomberg, cea mai puternică agenţie de presă din...

Autor: Valeriu Dănilă

05.02.2024, 17:55 8996

Cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, Mugur Isărescu, a fost ţinta unui videoclip deepfake în care încurajează investiţii frauduloase, scrie Bloomberg.

Episodul semnalează o campanie de dezinformare menită să submineze încrederea în instituţii cheie. Videoclipuri similare au circulat în ultimele zile, într-unul dintre ele apărând Marcel Ciolacu, care la fel, promovează investiţii false.

Totodată, în ultima perioadă investiţiile în acţiuni au crescut în popularitate alimentate de cea mai mare listare la bursă din istoria ţării şi a indicilor BVB care au oferit randamente peste medie.

Isărescu a fost numit pentru prima dată în funcţia de guvernator în anul 1990. Mandatul său actual expiră în acest, iar Marcel Ciolacu a semnalat deja că îi susţine candidatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO