Eveniment

Briefingul zilei de 8 ianuarie 2024

Briefingul zilei de 8 ianuarie 2024

Autor: Răzvan Botea

09.01.2024, 00:00 113

» Marcel Boloş, ministrul finanţelor: În 2024 nu vor creşte taxe

Marcel Boloş, ministrul finanţelor, a spus, luni, că nu vor creşte taxele în 2024, iar reforma fiscală asumată de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va începe din 2025. „În 2024 nu este în discuţie cu impozite şi taxe. Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe, să fie clar. E respectul minim, decenţa minimă pentru mediul de afaceri şi nici nu ar fi corect şi cinstit“, a spus ministrul de finanţe. Cu toate acestea, admite el, din 2025 vor fi creşteri de taxe: Nu cred că este o noutate pentru nimeni jalonul 207 (din PNRR- n. red.), care spune în mod clar  că trebuie să implementăm o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar s-a spus de fiecare dată exact acelaşi lucru: este în discuţie începând cu anul 2025.“

» 100 de tineri români vor beneficia de 13.500 euro fiecare pentru activităţi de cercetare

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, luni, deblocarea burselor „Ştefan Obobleja“, pentru tineri care desfăşoară activităţi de cercetare. Potrivit lui, : 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare. „Am deblocat Bursele Ştefan Odobleja: 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare. Finanţăm cu 7 milioane de lei tinerii specialişti români, prin acest program competitiv de burse ce poartă numele savantului Ştefan Odobleja, ale cărui cercetări au contribuit la dezvoltarea ciberneticii“, spune ministrul Bogdan Ivan.

» Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor odată cu începerea şcolii

Ministerul Sănătăţii a făcut luni, odată cu reluarea cursurilor, recomandări care vizează prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă şi alte viroze respitatorii. Conform Mediafax, cele mai importante recomandări sunt: igiena mâinilor, igiena respiratorie: tuse, strănut în şerveţel de unică folosinţă sau în plica cotului; igiena în clase: aerisirea frecventă a sălilor de clasă (păstrarea ferestrelor deschise ori de câte ori este posibil sau aerisirea cel puţin 10 minute după fiecare oră de curs şi evitarea schimburilor de obiecte personale.

» Iohannis a promulgat legea privind măsuri de combatere a creşterii preţurilor la unele produse

Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea unei ordonanţe de urgenţă a guvernului privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni mai multe decrete, se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Mediafax.

» 65 de persoane, salvate cu elicopterele SMURD în prima săptămână a anului

Elicopterele SMURD au salvat, în prima săptămână a anului, 65 de persoane aflate în situaţii limită, a anunţat luni Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, citat de Mediafax. În perioada 1-7 ianuarie, echipajele de zbor ale I.G.Av. au desfăşurat 85 de misiuni operative la nivel naţional. Cele mai multe solicitări au fost primite de elicopterele SMURD, care au reuşit să intervină pentru salvarea a 65 de persoane aflate în situaţii limită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO