Eveniment

Business MAGAZIN. Care este noua bulă de socializare pentru tinerii din România? Ceaiul cu bule

Autor: Florentina Niţu

05.03.2023, 16:30 1216

Nu m-aş fi gândit vreodată că o băutură m-ar putea duce cu gândul la un colier de perle purtat de Coco Chanel ori la celebra imagine de deschidere a filmului Breakfast at Tiffany’s cu Audrey Hepburn, care purta o rochie neagră accesorizată cu perle. Dar iată că bubble tea a făcut-o. Ce este noua băutură? De ce este cool în rândul tinerilor? Este o modă trecătoare sau una de lungă durată ale cărei baze abia se construiesc?

Am fost atrasă vizual, la prima noastră întâlnire, de perle. Nu era şiragul lui Coco Chanel făcut din perle albe sau crem. Ele erau „vopsite” în negru. Poate de aceea am fost intrigată. Mai mult, nu mai erau folosite în modă, ci la polul opus, în industria alimentară. Aşa am făcut cunoştinţă cu primul pahar de bubble tea, o băutură despre care până atunci ştiam doar din auzite. Era final de octombrie, iar noua băutură cu perle de tapioca stârnea interesul şi îndemna la socializare în jurul său la un eveniment important din Capitală unde erau prezenţi zeci de sportivi, printre care se aflau Gică Popescu, Anghel Iordănescu ori Ana Maria Brînză.

„Gustul băuturii mi se pare incert, e clar că îmi place mai mult cafeaua, dar mi se pare interesant că poţi mânca bilele de tapioca. De obicei, îmi iau bubble tea când ies cu prietenele mele, căci unele ştiu de el, altele nu şi cele din urmă vor să încerce ceva nou, iar denumirea – bubble tea – sună cool”, povesteşte Ana, o tânără de 20 de ani. În zona Piaţa Romană din Capitală, în jurul metroului, la intrarea pe Amzei şi de-a lungul bulevardului Magheru sunt cinci magazine de bubble tea deschise şi câteva afişe pe care este menţionat „aici va fi deschis un magazin de bubble tea”. Yummi bubble tea este unul dintre magazinele care vând ceai cu perle, iar proprietarii spun că în general le calcă pragul tineri, cu precădere adolescenţi.

Business MAGAZIN. Care este noua bulă de socializare pentru tinerii din România? Ceaiul cu bule

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO