Eveniment

Când veştile bune nu-s bune: importurile României frânează puternic în februarie 2023 şi deficitul comercial scade, dar asta înseamnă încetinirea consumului intern

Când veştile bune nu-s bune: importurile României...

Autor: Răzvan Botea

11.04.2023, 08:30 916

Dragoş Cabat, analist financiar: Sunt primele semne de recesiune. Datele statistice arată că în perioadele de creştere economică deficitul comercial al României creşte, iar în recesiune scade.

Deficitul comercial la bunuri al României a scăzut în februarie 2023, după ce importurile au crescut cu un ritm mai scăzut decât exporturile. Sunt semne de scădere a consumului şi a economiei, este de părere economistul Dragoş Cabat, care spune că în toate perioadele de creştere economică a României deficitul comercial la bunuri a crescut, în vreme ce în perioadele de recesiune a scăzut.

„Sunt primele semne de recesiune. Tradiţional, dacă vă uitaţi pe datele statistice, la creşterea economică a crescut deficitul comercial. Când a fost recesiune, exporturile au crescut mai repede decât importurile sau au scăzut mai puţin. Aceasta este explicaţia: ne îndreptăm către recesiune, din cauza aceasta ar putea să nu ne bucure ci­frele (de scă­dere a de­fi­ci­tului comercial – n. red.)“, spune econo­mistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO