Eveniment

Cazul Crevedia. Procurorul de caz a cerut instanţei arestarea preventivă pentru cei doi patroni ai staţiei GPL Flagas

Cazul Crevedia. Procurorul de caz a cerut instanţei...

Autor: Mediafax

06.09.2023, 19:12 69

Procurorul de caz a cerut instanţei arestarea preventivă a doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, pe o perioadă de 30 de zile, pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Au mai fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile şi conturi bancare.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că, în dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a cerut, miercuri, instanţei, arestarea preventivă a două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 septembrie 2023 până la 5 octombrie 2023, inclusiv.

Faţă de aceştia, prin ordonanţă, s-a pus în mişcare acţiunea penală, miercuri, pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale şi care au precizat că se constituie parte civilă în cauză.

Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

De asemenea, miercuri, procurorul de caz a emis o ordonanţă de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii şi pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare.

„În ceea ce priveşte suspectul persoană juridică, s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 28 în judeţul Dâmboviţa, 6 în judeţul Giurgiu, 19 în judeţul Ilfov, unul în judeţul Olt. Cu referire la unul dintre inculpaţi, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în Bucureşti, precum şi cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeaşi măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în Bucureşti şi un număr de 8 conturi bancare”, adaugă sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO