Eveniment

Ce înseamnă interesul naţional? Episodul 1. Industria. Strigăt la unison: haideţi să sprijinim industria care creează valoare adăugată mare. Să nu mai exportăm materia primă

Ce înseamnă interesul naţional? Episodul 1. Industria....

Autor: Răzvan Botea

13.08.2022, 10:32 2266

Care este interesul naţional? Ziarul Financiar îşi propune să răspundă la această întrebare printr-o serie de articole care vor aborda tema interesului naţional prin lupa sectoarelor economice.

Nu se poate imagina o economie, cu atât mai puţin o economie dezvoltată, căreia să-i lipsească industria. În sfera largă a interesului naţional general, industria joacă un rol esenţial, mai ales într-o ţară ca România, care ajunge la o pondere a industriei şi de 23% din economie. Care este însă interesul naţional, atunci când vorbim de industrie? Oamenii din piaţă răspund la unison: valoarea adăugată mare, în primul rând.

„Valoarea adăugată mai mare este cheia. Trebuie să profităm de momentul actual, în care se naşte o economie nouă, verde, şi să dezvoltăm programe de cercetare şi dezvoltare proprii“, răspunde Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO