Eveniment

Ce urmează: Peste 40% dintre companii se aşteaptă la inspecţii fiscale noi

Ce urmează: Peste 40% dintre companii se aşteaptă la...

Autor: Ramona Cornea

18.05.2021, 00:06 3198

♦ Circa 66% dintre companii spun că au apelat la astfel de facilităţi ♦ La nivelul Europei Centrale şi de Est, 36% dintre companii au apelat la măsuri de sprijin din partea guvernelor şi doar 14% consideră că vor fi inspecţii fiscale în acest domeniu.

Mai mult de 40% dintre companiile din România se aşteaptă la inspecţii fiscale noi după amânările sau scutirile la obligaţii fiscale, ajutorul pentru şomaj tehnic sau subvenţiile acordate de stat în timpul crizei sanitare, în contextul în care două treimi dintre respondenţi (66%) au beneficiat de astfel de facilităţi, potrivit unui sondaj realizat de PwC la nivelul Europei Centrale şi de Est (ECE). Comparativ, la nivelul ECE, 36% dintre companii au apelat la măsuri de sprijin din partea guvernelor şi, ca urmare, doar 14% consideră că vor fi inspecţii fiscale în acest domeniu.

În anul 2020, autorităţile fiscale române au efectuat mai puţine inspecţii fiscale în rândul companiilor decât în anii anteriori, doar 2% dintre respondenţi menţionând că au fost ţinta unor inspecţii fiscale, sub media din Europa Centrală şi de Est (ECE) de 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO