Eveniment

Cine se află la conducerea Universităţii din Bucureşti: un rector şi şapte prorectori

Cine se află la conducerea Universităţii din...

Autor: Ramona Cornea

21.01.2024, 13:30 7353

♦ Marian Preda este la al doilea mandat de rector al Universităţii din Bucureşti ♦ Cei şapte prorectori sunt responsabili de bugetare şi resurse umane, de cercetare, de studenţi şi managementul calităţii, de programe de studii şi practica studenţilor, internaţionalizare şi relaţii publice, legislaţie, conformitate, relaţii de muncă şi achiziţii publice.

Universitatea din Bucureşti are la conducere un rector şi şapte prorectori. Marian Preda este la al doilea mandat de rector al Universităţii din Bucureşti, după ce a fost reales în funcţie la finalul anului 2023.

Profesor universitar şi sociolog, Marian Preda a activat neîntrerupt în Universitatea din Bucureşti din 1990. A fost în conducerea Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti în perioada 2000 – 2015, mai întâi ca prodecan (2000 – 2008), apoi ca decan (2008 – 2015).

Preda a fost preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti în mandatul 2015 – 2019 şi rectorul Universităţii din Bucureşti în mandatul 2019 – 2023. Printre altele, Marian Preda predă, din 1994, cursuri de management strategic, comportament organizaţional, politici sociale şi sociologia timpului.

Cei şapte prorectori, respectiv Bogdan Murgescu, Carmen Chifiriuc, Magdalena Iordache – Platis ,Lucian Ciolan, Laura Comănescu, Constantin Vică şi Ana-Maria Vlăsceanu sunt responsabili de bugetare şi resurse umane, de cercetare, de studenţi şi managementul calităţii, de programe de studii şi practica studenţilor, internaţionalizare şi relaţii publice, legislaţie, conformitate, relaţii de muncă şi achiziţii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO