Eveniment

Cluburile cer ca fotbaliştii să fie plătiţi ca PFA. Cum comentaţi?

17.08.2010, 23:54 38

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a solicitat Guvernului ca Legeaeducaţiei fizice şi sportului să fie modificată, astfel încâtmeseria de fotbalist să fie inclusă în categoria profesiilorliberale, ca prestator de servicii, iar fotbaliştii să poată fiplătiţi ca PFA.

Solicitarea a fost adresată lui Dan Lazăr, consilier alprimului-ministru, de către o delegaţie condusă de preşedinteleFRF, Mircea Sandu, şi trei cluburi. "Meseria de fotbalist trebuietrecută ca o meserie de sportiv licenţiat, să funcţioneze şisportivul cum funcţionează şi avocatul, ca prestator de servicii.Practic, transformarea sportivilor în PFA, asta este soluţiafinală. Ca orice cetăţean al ţării, fotbalistul trebuie săplătească anumite dări către stat. Oriunde în lumea asta, fiecareîncasator de venituri plăteşte taxe", a declarat, preşedinteleclubului Oţelul Galaţi, Marius Stan. El a adăugat că, în urmamodificării de către Guvern a Codului fiscal, este posibil casalariile fotbaliştilor să scadă. Nicolae Badea, preşedinteleclubului Dinamo, a apreciat că astfel România va intra în rândulcelorlalte ţări europene în ceea ce priveşte impozitareaactivităţilor sportive. "Sunt ţări unde statutul de sportivprofesionist presupune şi statut de contribuabil fiscal alsportivului, aşa cum este şi în alte profesii liberale. Aşa cum înmajoritatea ţărilor europene se stabileşte retribuţia brută şi nuretribuţia netă, care cuprinde întregul ansamblu de taxe, impozite,drepturi şi obligaţii, lucrurile acestea trebuie reglementate", aspus Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels