Eveniment

Colas: Aşteptăm decizia oficială a CNADNR privind terenurile şi autorizaţiile de construcţie pentru Cernavodă-Medgidia

Colas: Aşteptăm decizia oficială a CNADNR privind terenurile şi autorizaţiile de construcţie pentru Cernavodă-Medgidia

Autor: Andreea Mioara Neferu

24.03.2011, 19:19 50

Constructorul tronsonului de autostradăCernavodă-Medgidia, compania francezăColas, aflată în mijlocul unui scadal încondiţiile în care Anca Boagiu, ministrul transporturilor şiinfrastructurii, a declarat că ar putea rezilia contractul pentrurespectivul tronson, susţine că în prezent poartă discuţii cuCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR) pentru a găsi soluţii care să le permită francezilorînceperea lucrărilor pentru cei 14 kilometri de autostradă pentrucare nu a primit autorizaţii şi construcţii.

"Din cei 20 de kilometri ai autostrăzii, doar o secţiune de 5kilometri a fost primită de Colas pe 12 iulie2010. Colas şi-a mobilizat toate resursele necesare şi a lucrat înmod activ pe această secţiune începând cu acea dată. Pe 22 martie2011, terenul şi autorizaţiile de construcţie pentru a douasecţiune de 1,2 kilometri a fost pusă la dispoziţia Colas,permiţându-i să demareze lucrările", potrivit unui comunicat alcompaniei franceze.

În ceea ce priveşte ceilalţi 14 kilometri din acest tronson,Colas spune că aşteaptă o decizie oficială privindruta finală, etapă urmată de încredinţarea terenului şi aautorizaţiilor de construcţie.

CNADNR a notificat la începutul săptămânii compania Colas că varezilia contractul pe Cernavodă-Medgidia dacă până la 15 aprilie nuvor fi rezolvate deficienţele de pe aceasta autostradă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO