Eveniment

Compania de car-sharing Spark pleacă din România: Vom opri operaţiunile începând cu 1 februarie. ”Decizia de a închide activitatea SPARK în România vine în urma unui mediu de business nefavorabil şi a lipsei de susţinere concretă din partea autorităţilor locale pentru o alternativă prietenoasă cu mediul de transportul public”

Compania de car-sharing Spark pleacă din România: Vom...

Autor: Ştefan Stan

11.01.2024, 15:23 1790

Spark, compania lituaniană care oferă un serviciu de tip car-sharing pentru închiriere de maşini electrice prin intermediul unei aplicaţii mobile, şi-a anunţat utilizatorii din România printr-o notificare pe aplicaţie că îşi va închide operaţiunile din România începând cu 1 februarie anul acesta.

”De când am pornit operaţiunile din România în 2019, am fost onoraţi să avem o comunitate dedicată alături de noi, gata să schimbe mentalitatea şi rutina pentru un oraş mai verde, cu emisii reduse de CO2 şi poluare fonică redusă. Decizia de a închide activitatea SPARK în România vine în urma unui mediu de business nefavorabil şi a lipsei de susţinere concretă din partea autorităţilor locale pentru o alternativă prietenoasă cu mediul pentru transportul public, inclusiv introducerea de tarife de parcare pentru companiile cu flote auto electrice implicate in activităţi de car-sharing”, se arată într-o notificare primită prin aplicaţie de către utilizatorii SPARK. 

În luna noiembrie a anului trecut, Spark anunţase că îşi lărgeşte activitatea în patru noi zone din Bucureşti. În România, aplicaţia avea aproximativ 46.000 de utilizatori, cu o medie de 3.500 de curse pe săptămână şi o distanţă medie de 15 km per cursă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO