Eveniment

Coronavirus: Iranul eliberează 54.000 de deţinuţi şi mobilizează 300.000 de militari

Sursă foto: Profimedia Images

Sursă foto: Profimedia Images

Autor: Dorin Oancea

03.03.2020, 23:25 379

Iranul a eliberat temporar peste 54.000 de deţinuţi în efortul de a combate răspândirea coronavirusului în închisorile aglomerate, conform BBC. 300.000 de militari vor fi mobilizaţi pentru combaterea epidemiei.

Purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar Gholamhossein Esmaili a declarat reporterilor că deţinuţii au fost eliberaţi după ce au fost testaţi negativ pentru Covid-19.

Măsura este temporară, a precizat Esmaili.

The Guardian informează că ayatolahul Ali Khamenei a ordonat armatei să vină în ajutorul medicilor pentru combaterea epidenmiei, iar 300.000 de militari vor fi mobilizaţi în acest scop.

Ministerul iranian al sănătăţii a anunţat că numărul cazurilor cnfirmate a crescut cu peste 50% pentru a doua zi la rînd, la 2.336.

Abdul Reza Misri, vicepreşedintele Parlamentului din Iran, a anunţat că 23 dintre cei 290 de parlamentari iranieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Preşedintele Parlamentului de la Teheran le-a transmis parlamentarilor sănătoşi să nu mai intre în contact cu publicul.

Acesta i-a solicitat liderului suprem Ali Khamenei să prelungească decizia de suspendare a şedinţelor publice ale instituţiei.

Boala a ucis în Iran cel puţin 77 de persoane în mai puţin de două săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO