Eveniment

Cum s-a restructurat Edy, cel mai mare transportator roman

Cum s-a restructurat Edy, cel mai mare transportator
13.10.2009, 23:15 354

Alin Popa, unul dintre cei mai discreti oameni de afacerilocali, care controleaza transportatorul Edy, a vorbit pentru primadata despre masurile de restructurare pe care le-a luat in cel maigreu an pentru businessul romanesc.

Lider de piata in domeniul transportului rutier de marfuri, prinfirma Edy Spedition, Alin Popa a renuntat de mai bine de un an laconducerea companiei, angajand o echipa de manageri care arestructurat firma, pentru a trece cu bine peste crizaeconomica.

"Am luat cateva decizii mai mult sau mai putin atipice lasfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009, pentru a reduce costurilesi a eficientiza compania", povesteste Florin Gontariu, directorulde operatiuni al Edy, grup cu afaceri de 150 mil. euro.

Printre masuri, s-au numarat renuntarea la polita CASCO pentrucamioane, vanzarea cauciucurilor si inchirierea lor ulterioara,precum si vanzarea prin buy-back a 200 de ca-mioane, parcul EdySpedition fiind in acest moment de 1.000 de camioane.

"Perceptia mea este ca totdeauna firmele bune ies si mai bunedupa perioade mai dificile. In business, fiecare zi e ooportunitate, dar in perioada asta sunt mai multe oportunitatiintr-o singura zi. A fost mai greu in prima parte a anului, daracum e ok", spune Alin Popa.

Cititi mai multe despre povestea Edy in numarul din aceastasaptamana al revistei BUSINESS Magazin (www.businessmagazin.ro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO