Eveniment

Cum vor creşte industria, consumul, serviciile, construcţiile şi agricultura în următorii 4 ani

Cum vor creşte industria, consumul, serviciile,...

Autor: Iulian Anghel

21.09.2017, 00:07 332

Serviciile şi industria vor fi principalele două motoare care, până în 2021, vor asigura o creştere economică anuală de peste 5% în vreme ce agricultura şi construcţiile vor avea o contribuţie aproape de zero la avansul economic, susţin datele Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

Potrivit prognozei de toamnă a CNP, economia ar urma să crească până în 2021 cu peste 5% în fiecare an. În aceeaşi vreme, PIB-ul poteţial ar urma să avanseze şi el cu peste 5% începând din 2018, fapt pus sub semnul întrebării de economişti care nu văd cum poate fi înregistrată o astfel de evoluţie atâta vreme cât, în ultimii ani, investiţiile au scăzut.

În privinţa utilizării PIB, Comisia Naţională de Prognoză anticipează că dinamica investiţiilor ar urma să fie peste cea a consumului: avansul consumului va cădea la sub 6% anual, începând din 2018, în vreme ce creşterea investiţiilor ar urma să se situeze la o medie de peste 8% în următorii patru ani.

Industria ar urma să crească pe volum în acest an cu 7,5% şi va avea, spune Prognoza, o creştere între 4 şi 5% în anii ce vin, în vreme ce serviciile vor creşte cu aproximativ 6% anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO