Eveniment

Dacian Cioloş propune compensaţii de 150 milioane euro pentru fermierii afectaţi de epidemia cauzată de bacteria E. coli

Dacian Cioloş propune compensaţii de 150 milioane euro pentru fermierii afectaţi de epidemia cauzată de bacteria E. coli

Autor: Bogdan Cojocaru

07.06.2011, 18:14 80

Comisia Europeană (CE) a propus ajutoare de 150 de milioane deeuro pentru fermierii ale căror vânzări au înregistrat scăderiuriaşe din cauza îmbolnăvirilor cauzate de bacteria E. coli,potrivit AFP.

"Voi propune 150 de milioane de euro", a declarat comisaruleuropean pentru agricultură Dacian Cioloş înaintea unei întâlniride urgenţă a miniştrilor agriculturii din UE, în Luxemburg.

Totodată, el a îndemnat autorităţile germane să găsească rapidsursa bacteriei letale.

Compensaţiile vor acoperi perioada cuprinsă între startulcrizei, la finele lunii mai, şi sfârşitul lui iunie. Cioloş amenţionat că cifrele se pot schimba în funcţie de pierderilecalculate de diferitele state din UE.

Până marţi, îmbolnăvirile cauzate de E. coli au provocat moarteaa 25 de persoane, dintre care 24 în Germania şi una în Suedia, carevizitase recent Germania.

Autorităţile de profil nu au identificat încă sursa epidemiei,care a dus la îmbolnăvirea a 2.300 de oameni în cel puţin 14 ţări.Germanii sunt sfătuiţi să nu consume legume crude precum castraveţisau roşi.

Banii propuşi de Comisie sunt cu mult mai puţini decâtpierderile acuzate de fermierii europeni.

Ministrul belgian al agriculturii Sabine Laruelle estimeazăaceste pierderi la "sute de milioane de euro".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO