Eveniment

Daimler a început joi lucrările de construcţie a unei noi fabrici la Sebeş, investiţie de 138 mil. euro

Daimler a început joi lucrările de construcţie a unei...

Autor: Dana Ciriperu

16.02.2023, 21:16 3110

Grupul german Daimler, care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, a început astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de asamblare unităţi de antrenare electrică, o investiţie de aproape 140 mil. euro.

Inaugurarea oficială a avut loc astăzi la Sebeş în cadrul unui eveniment la care au participat primul-ministru Nicolae Ciucă şi ministrul economiei Florin Spătaru.

Momentul marchează trecerea de la motoarele termice la cele electrice şi beneficiază de un ajutor de stat de 185 mil. lei dintr-o investiţie totală de 675. mil lei.

“Astăzi ne bucurăm împreună de continuarea investiţiei, una financiară, dar şi de încredere în potenţialul resursei umane de aici din Sebeş“, a spus premierul Nicolae Ciucă. El a arătat că noua unitate permite angajaţilor din Sebeş să fie parte în tot ceea ce înseamnă proiectul de introducere de noi tehnologii.

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO