Eveniment

De ce nu i-a invitat premierul Boc pe marii antreprenori la Ploieşti?

De ce nu i-a invitat premierul Boc pe marii antreprenori la Ploieşti?

Foto Mediafax

12.07.2011, 00:00 695

Biroul de presă al Guvernului a trimis ieri o informare legatăde participarea primului-ministru Emil Boc la o întâlnire cuoamenii de afaceri din judeţul Prahova, dar marii antreprenoriromâni din acest judeţ au susţinut că nu au fost invitaţi la acesteveniment.

ZF a solicitat reprezentanţilor Guvernului o listă cu oameniide afaceri care vor participa la această întâlnire, răspunsulreprezentanţilor Executivului fiind acela că întâlnirea a fostorganizată de partid (PDL), drept urmare pentru o mai rapidăinformare, întrebarea trebuie îndreptată într-acolo.

Sebastian Ghiţă, unul dintre acţionarii grupului Asesoft dinPloieşti, spune că nici nu a fost invitat, dar nici nu ar avea cumsă meargă pentru că nu este în România în aceste zile. "Nu estemusai ca la aceste întâlniri să fie invitaţi oameni de afacericunoscuţi. Oamenii politici preferă să se întâlnească de regulă cuoameni de afaceri mai mici, pentru că aceştia pot să îi ajute, şinici nu ridică probleme incomode, nelalocul lor."

Sebastian Ghiţă controlează mai multe companii din industriaIT&C şi electro-retail, cu un rulaj anual în jurul valorii de300 mil. euro, împreună cu un alt antreprenor român, IulianStanciu. Distribuitorul IT&C Asesoft Distribution a avut anultrecut afaceri de 145 mil. euro. Ghiţă mai controlează şi companiicu afaceri în domeniul viticol, al comunicaţiilor şi al energieieoliene.

Un alt mare angajator din judeţul Prahova, Upetrom 1 Mai,companie controlată de Gabriel Comănescu, care avea în 2009 peste2.500 de angajaţi, a lipsit şi el de pe lista de invitaţi.Reprezentanţii grupului Upetrom 1 Mai au spus că nu au primit nicioinvitaţie la acest eveniment.

Nici Radu Timiş, preşedinte al CrisTim şi unul dintre cei maimari antreprenori din industria mezelurilor de pe piaţa locală, nuera ieri la curent cu întâlnirea programată de Emil Boc înPloieşti, aşa cum nu erau nici reprezentanţii grupului Michelin,care deţin o fabrică în localitatea prahoveană Floreşti în carelucrează peste 1.080 de oameni.

În aceste condiţii se pune întrebarea: cu cine se întâlneşte, defapt, premierul când spune că are consultări cu oamenii deafaceri?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels