Eveniment

Dinel Staicu, capturat în Ungaria de poliţişti

Dinel Staicu, capturat în Ungaria de poliţişti

Autor: Mediafax

19.04.2011, 19:42 62

Dinel Staicu - condamnat la şapte ani de detenţiepentru fraudă - a fost capturat în Ungaria, de către poliţişti,informează surse judiciare. Dinel Staicu şi-a schimbat numele înDinel Nuţu, el făcând o solicitare pe cale administrativă deschimbare a numelui, care a fost aprobată de Consiliul Local şipublicată în Monitorul Oficial în 10 ianuarie 2011.

Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare îndosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor îndata de 4 aprilie. Omul de afaceri a fost de negăsit, astfel căinstanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională, pevechiul nume.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit însă legal de la 1aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte deidentitate, însă autorităţile au fost informate de aceastăschimbare miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor,au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare aBazelor de Date.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a afirmat, într-oemisiune televizată, că poliţiştii au informaţii că Dinel Staicu arfi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, 3 aprilie, el plecândîn Ungaria "şi de acolo mai departe cu avionul".

În 7 aprilie, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională,pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare care va fipus în aplicare prin Interpol.

Procurorii au cerut o interdicţie de a părăsi ţara pentru DinelStaicu în 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiindintenţia acestuia de a-şi schimba numele, însă nu au reuşit să-iconvingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu se maiprezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară.Citiţi mai multdespre Dinel Staicu, arestat în Ungaria pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO