Eveniment

Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR

Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR

Autor: Ioana Burtea

05.04.2011, 16:48 32

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv laşapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, îndosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor, afost dat în urmărire naţională.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, adeclarat, pentru MEDIAFAX, că Dinel Staicu a fost dat în urmărirenaţională, marţi, în urma condamnării sale de către Curtea de ApelBucureşti (CAB).

Dinel Staicu a fost condamnatdefinitiv la şapte ani de închisoare în cazulBIR

CAB a decis definitiv, luni, condamnarea omului de afaceri DinelStaicu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova, la şapteani de închisoare cu executare.

Totodată, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnatla şapte ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu,iar fostul funcţionar Radian Răceală a primit cinci ani deînchisoare cu executare, în timp ce fosta funcţionară Viorica Duţua fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare subsupraveghere pe un termen de încercare de nouă ani.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat, pe 26decembrie 2010, de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani de închisoare îndosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşi cauză fiind condamnat totla 12 ani de închisoare şi fostul preşedinte al băncii, IonPopescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO