Eveniment

Discuţii privind creşterea valorii tichetelor de masă: un prânz costă între 22 şi 25 lei, iar un tichet de masă de 20 lei i-ar încuraja pe angajaţi să îşi ia pauza de masă. „A crescut ponderea românilor care folosesc tichetele în restaurante.“

Interviu Dana Sîntejudean, Edenred Ro­mânia şi Moldova

Dana Sîntejudean, director general, Edenred România şi Moldova: Ne dorim să integrăm platformele de food online de tipul Uber Eats, Food Panda sau Takeavway în sistemele noastre, astfel încât utilizatorii să poată plăti în mod direct, cu cardul Edenred, atunci când îşi comandă mâncare la prânz.

Dana Sîntejudean, director general, Edenred România şi Moldova: Ne dorim să integrăm platformele de food online de tipul Uber Eats, Food Panda sau Takeavway în sistemele noastre, astfel încât utilizatorii să poată plăti în mod direct, cu cardul Edenred, atunci când îşi comandă mâncare la prânz.

Autor: Adelina Mihai

25.05.2019, 23:00 25223

„A crescut ponderea românilor care folosesc tichetele în restaurante, pentru că a crescut şi valoarea tichetelor, dar s-a schimbat, în timp, şi educaţia în acest sens. Cu siguranţă pe viitor va creşte numărul angajaţilor care vor folosi tichetele de masă pentru a mânca la prânz.“

„Valoarea tichetelor de masă a crescut la 15,18 lei/ zi anul trecut în luna mai (faţă de valoarea ante­rioară de 15,09 lei aplicată din mai 2017 – n.red.), iar anul acesta indexarea ar putea să aibă loc în august, ţinând cont că noua lege a voucherelor a intrat în vigoare în ianuarie. Conform studiilor noastre, între 22 şi 25 de lei costă, în medie, o masă la prânz la un restaurant, cam aceasta ar fi suma necesară pentru a acoperi valoarea unei mese. Există în Parlament o iniţiativă legislativă de creştere a valorii tichetelor de masă la 20 de lei, o măsură care ar fi benefică pentru angajaţi“, a spus Dana Sîntejudean, directorul general al emi­tentului de tichete valorice Edenred Ro­mânia şi Moldova.

De altfel, a adăugat ea, în ultimii doi ani se observă o creştere a ponderii angajaţilor români care folosesc tichetele/ cardurile de masă în restaurante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO