Eveniment

Dj-ul Avicii se retrage din piaţa muzicală

Dj-ul Avicii se retrage din piaţa muzicală

Autor: Andreea Diochetanu

02.04.2016, 10:52 5699

"Ştiu că sunt binecuvântat că am posibilitatea de a călători în lume şi de a interpreta, dar am prea puţin timp pentru persoana reală din spatele artistului", relatează Tim în scrisoare.

Cântăreţul suedez a spus că a luat decizia de a se retrage după o călătorie cu prietenii săi, în timpul căreia a realizat că vrea să îşi petreacă mai mult timp axându-se pe viaţa privată.

"Am foarte multe interese pe care vreau să le explorez, dar programul încărcat nu îmi permite", a adăugat acesta.

În scrisoare, Avicii mulţumeşte tuturor prietenilor apropiaţi şi membrilor familiei sale, dar şi fanilor, care l-au susţinut de-a lungul carierei. În plus, pentru a-şi demonstra devotamentul faţă de fani, Tim a pus la dispoziţia susţinătorilor noul său număr de telefon, pentru a putea fi contactat de doritori, rugându-şi fanii să aibă răbdare până răspunde la mesaje, deoarece nu este foarte rapid.

"Nu o să renunţ niciodată la muzică. Voi continua să ţin legătura cu fanii mei, dar am decis că în anul 2016 va avea loc ultimul meu turneu şi ultimele concerte. Să le facem memorabile!", a conchis artistul.

Viitoarele sale concerte se vor întinde pe mai multe weekenduri în Las Vegas, fiind susţinute în cluburi faimoase precum Encore, XS şi Rock in Rio. Apoi, urmează alte spectacole în Marea Britanie, Portugalia, Israel şi Suedia.

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a readus în prim plan muzica dance-electronică în Statele Unite. În 2011 a debutat cu megahit-ul "Levels", iar de atunci a lansat piese cunoscute de publicul larg, precum "Wake Me Up", "Hey Brother", "You Make Me" şi "Waiting For Love".

A lansat două albume de studio, unul în 2013, iar altul în 2016. Avicii a fost, de asemenea, votat pe locul 3 în Topul anual al revistei DJ Magazine în 2012, iar în 2013 a primit două nominalizări la premiile Grammy.

Avicii a susţinut un concert şi în România, în 2015, în cadrul festivalului Untold.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO