Eveniment

Al doilea cel mai bogat om din lume intră în vizorul autorităţilor: Tranzacţiile financiare dintre miliardarul Bernard Arnault, proprietarul LVMH, cu o avere de 167 mld. dolari, şi omul de afaceri rus Nikolai Sarkisov sunt investigate de Parchetul din Paris

Al doilea cel mai bogat om din lume intră în vizorul...
30.09.2023, 19:16 279

Tranzacţiile financiare dintre miliardarul Bernard Arnault, proprietarul LVMH, şi omul de afaceri rus Nikolai Sarkisov sunt investigate de Parchetul din Paris.

Vineri, biroul a declarat că tranzacţiile au fost adăugate la o anchetă preliminară lansată în 2022.

Procurorii nu au dezvăluit ţinta investigaţiei preliminare, dar au spus că tranzacţiile financiare potenţial suspecte dintre Arnault şi Sarkisov au fost adăugate la anchetă după ce biroul a primit o alertă de la Tracfin, serviciul de investigaţii financiare al Ministerului francez de Finanţe.

În Franţa, începerea unei anchete nu implică nicio vină pentru cei implicaţi.

Purtătorul de cuvânt al lui Arnault a refuzat să comenteze. Tracfin nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Ziarul francez Le Monde a relatat că Arnault ar fi fost implicat într-o serie de tranzacţii imobiliare complexe cu rusul în 2018 în Courchevel, oraşul din staţiunea de schi din Alpi unde Arnault deţine hotelul de lux Cheval Blanc.

Într-o parte a tranzacţiei, care a implicat 14 proprietăţi pe care Sarkisov le deţinea în oraş, companiile lui Arnault i-ar fi acordat rusului un împrumut echivalent cu valoarea proprietăţilor.

Miliardarul francez a cumpărat apoi entitatea care deţinea activele imobiliare, a relatat ziarul, citând documente Tracfin din 2022, care spun că operaţiunile "pot caracteriza acte de spălare de bani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO