Eveniment

Dosarul lui Vantu, in instanta

31.10.2003, 00:00 16



Primul dosar penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu va fi trimis in instanta, procurorii Parchetului Curtii Supreme de Justitie (PCSJ) finalizand ancheta in cazul Fondul National de Acumulare-Banca Agricola.



Biroul de presa al Parchetului Curtii Supreme de Justitie a comunicat ieri ca procurorii i-au prezentat lui Sorin Ovidiu Vantu, in cursul zilei de miercuri, materialul de urmarire penala si ca urmeaza ca dosarul sa fie inaintat instantei de judecata.



Ancheta in acest caz a fost declansata in martie 2002, omul de afaceri fiind acuzat oficial in dosarul in care fostul director al grupului Gelsor, Nicolae Popa, este cercetat pentru prejudicierea Bancii Agricole cu aproape 50 de miliarde de lei. La sfarsitul lunii ianuarie 2002, procurorii PCSJ au emis mandat de arestare in lipsa pe numele lui Nicolae Popa, fost director general al grupului de firme Gelsor. La cererea Parchetulului Curtii Supreme de Justitie, Nicolae Popa a fost dat in urmarire generala si internationala prin Interpol.



Sorin Ovidiu Vantu mai este urmarit penal intr-un dosar privind Banca de Investitii si Dezvoltare, in care este acuzat de fals in declaratii si uz de fals. Potrivit Inspectoratului General al Politiei, pentru a dobandi calitatea de actionar majoritar in momentul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare, Sorin Ovidiu Vantu ar fi declarat in fals ca sumele aduse drept aport la capitalul social sunt venituri personale si nu credit, contrar prevederilor Legii 58/1998 privind activitatea bancara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24