Eveniment

Efectul vremii bune: 7.000 de bucureşteni au venit la parada de 1 Decembrie

Militarii au defilat timp de o oră pe sub Arcul de Triumf

Autor: Miruna Badea

02.12.2011, 00:03 259

La parada organizată în Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României au asistat peste 7.000 de persoane, de aproape trei ori mai mult decât în anii precedenţi, potrivit estimărilor autorităţilor.

Spre deosebire de anii precedenţi, de această dată vremea a fost frumoasă, astfel în jurul orei 10.00, cu o oră înainte de începerea paradei, aproximativ 4.000 de persoane se instalaseră deja în spatele gardurilor de protecţie amplasate pe toate cele patru colţuri ale pieţei Arcului de Triumf, iar lumea continua să sosească în număr mare.

De altfel, mijloacele de transport în comun care duceau spre Arcul de Triumf erau arhipline. Mii de oameni au mers însă şi pe jos la Arcul de Triumf să vadă parada militară.

Oficialii, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, au urmărit din tribuna oficială parada. Timp de o oră, au trecut pe sub Arcul de Triumf de la maşini de luptă, soldaţi pe cai, scafandri şi luptători din toate categoriile de arme.

În plus, la parada din acest an au putut fi admirate, în premieră, trei detaşamente subordonate DGIA. De asemenea, au trecut pe deasupra Arcului de Triumf trei aeronave Spartan C27, 3 aeronave IAR -99 Şoim şi 6 aparate MiG-21 LanceR.

În anii precedenţi, din cauza ceţii, avioanele MiG nu s-au putut ridica de la sol.

Sute de bucureşteni s-au înghesuit ieri dimineaţă la metrou

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO