Eveniment

Fabrica austriaca de sisteme de canalizare

10.12.2004, 00:00 24

Compania austriaca SW Umwelttechnik, specializata in productia de aparatura tehnologica pentru protectia mediului, va incepe anul viitor constructia unei fabrici de sisteme de canalizare la Ortisoara, in judetul Timis, fondurile alocate proiectului fiind de doua milioane de euro.
"Investitia face parte din strategia SW Umwelttechnik de extindere a activitatilor sale in Europa Centrala si de Sud-Est. Pietele din acesta regiune ofera oportunitati mari de crestere pentru grup, ale carui activitati sint concentrate pe conservarea mediului, infrastructura si energie", afirma compania.
Compania a intrat pe piata romaneasca prin intermediul exporturilor realizate de cele cinci unitati de productie din Ungaria. In prezent, SW Umwelttechnik furnizeaza in Romania in principal echipamente din domeniul apei.
Noua unitate de productie de sisteme de canalizare (tevi si infrastructura pentru puturile de apa), va fi construita in localitatea Ortisoara, situata intre Timisoara si Arad.
Pe linga acest proiect, subsidiara din Ungaria a grupului austriac a cistigat un contract de construire a retelei de apa potabila in orasul Zalau. Proiectul in valoare de sase milioane euro, co finantat din fonduri europene, presupune instalarea a 50 kilometri de tevi, reabilitarea rezervoarelor de apa si instalarea de statii de pompare. Lucrarile de constructie vor incepe in 2005 si vor fi definitivate in 2006.
Grupul austriac detine in prezent 12 unitati de productie, dintre care sase in Austria, cinci in Ungaria si una in Cehia.
In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o scadere cu 3,6% a veniturilor pina la 28,6 milioane euro, comparativ cu nivelul inregistrat in 2003. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24