Eveniment

Finanţele lansează în dezbatere publică noile norme ale Codului Fiscal

Finanţele lansează în dezbatere publică noile norme...
08.05.2014, 19:08 156

Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică pe site-ul ministerului noile norme privind Codului Fiscal, aprobate prin hotărâre de guvern. 

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004 propune clarificări ale modului de aplicare a reglementărilor din Codul fiscal privind neimpozitarea profitului reinvestit şi clarifică modul de determinare a bazei impozabile a impozitului pe construcţii.

Pentru  o mai bună înţelegere a modalităţii de calcul a profitului reinvestit pentru contribuabilii care aplică pentru această facilitate fiscală, acest proiect conţine exemple de calcul. În ceea ce priveşte impozitul pe construcţii, se propun clarificări luând în considerare situaţiile de aplicare a impozitului pe clădiri, întrucât impozitul pe construcţii nu se aplică clădirilor pentru care se datorează impozit pe clădiri. De asemenea, se aduc clarificări pentru construcţiile care sunt reflectate în afara bilanţului. 

Tot în acest proiect se regăsesc propuneri de modificări ale normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal  care vizează  condiţiile de autorizare a antrepozitelor fiscale care livrează combustibili în regim de scutire de acciză pentru nave şi aeronave. De asemenea, se aduc unele clarificări privind posibilitatea marcării şi colorării motorinei care este scutită de la plata accizei, carburant utilizat pentru alimentarea navelor în alt stat membru sau în afara UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO