Eveniment

Gérard Depardieu va locui în Rusia, pe Strada Democraţiei

Gérard Depardieu va locui în Rusia, pe Strada Democraţiei

Autor: Florin Badescu

22.02.2013, 12:37 1403

Actorul francez Gérard Depardieu, care a obţinut de curând naţionalitatea rusă, va avea ca adresă de domiciliu "Strada Democraţiei" din Saransk, un oraş din regiunea Mordovia, a anunţat vineri agenţia de presă Ria Novosti, citată de AFP.

"Aşa cum o cere legea, Gérard Depardieu va fi înregistrat la o adresă de reşedinţă din Rusia", a declarat o sursă din cadrul autorităţilor din Mordovia, republica rusă în care se află oraşul Saransk, aflat la o distanţă de 650 de kilometri de Moscova.

Aceeaşi sursă a declarat pentru Ria Novosti că actorul francez va fi înregistrat la adresa la care locuiesc membri ai familiei bunului său prieten, directorul Fondului de arhive cinematografice ruse Nicolai Borodatchev, originar din acea regiune.

Acea adresă se află pe Strada Democraţiei (Demokratitcheskaïa), afirmă Ria Novosti.

"Depardieu nu este proprietarul acelui apartament, el va fi doar înregistrat, iar proprietarii au fost de acord", a adăugat aceeaşi sursă.

Gérard Depardieu, în vârstă de 64 de ani, a primit la începutul lunii ianuarie cetăţenia rusă de la Vladimir Putin, după o polemică cu premierul francez Jean-Marc Ayrault, care a spus că decizia starului francez de a părăsi Franţa pentru se mute în Belgia, din motive financiare, este "patetică".

Starul francez a declarat cu acea ocazie că Rusia este "o mare democraţie" şi a criticat opoziţia rusă şi grupul contestatar Pussy Riot.

După ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin în ianuarie, Depardieu a vizitat deja Mordovia, o regiune de altfel cunoscută pentru taberele sale de detenţie. Una dintre cele două membre încarcerate din grupul Pussy Riot îşi ispăşeşte pedeapsa de doi ani de închisoare, pe care a primit-o după ce a interpretat alături de colegele sale de trupă "o rugăciune punk" anti-Putin în catedrala din Moscova.

Gérard Depardieu, care a precizat ulterior că va rămâne cetăţean francez şi îşi menţine, de altfel, intenţia de a obţine cetăţenia belgiană, nu a precizat dacă intenţionează să locuiască în Saransk.

Cotidianul rusesc Komsomolskaya Pravda l-a citat la mijlocul lunii ianuarie pe Nikolai Borodatchev, care afirmase că actorul francez i-a cerut să îi construiască "o casă frumoasă din lemn" în apropiere de Moscova.

Gérard Depardieu este aşteptat vineri la inaugurarea cinematografului Illusion din Moscova, al cărui director este Nikolai Borodatchev. Starul francez va merge în Mordovia, sâmbătă, afirmă Ria Novosti.

Gérard Depardieu a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi. Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaţilor "nu schimbă cu nimic" hotărârea sa de a se muta în Belgia şi de a cere cetăţenia rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză, unde locuiesc emigranţi bogaţi, a provocat polemici vehemente în Franţa.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", însă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinenţă urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoţitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul - care circula pe ruta Paris-Dublin - se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO