• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Eveniment

Gabriela Firea dă lămuriri: Sunt probleme în RADET. Nu aveam cum să fi rezolvat în 2 ani ce nu s-a făcut de la Revoluţie

Gabriela Firea dă lămuriri: Sunt probleme în RADET. Nu aveam cum să fi rezolvat în 2 ani ce nu s-a făcut de la Revoluţie

Gabriela Firea consideră că discursul Opoziţiei din Consiliu privind problemele RADET ca fiind strigător la cer, deoarece PNL a deţinut controlul regiei înainte ca ea să fie primar, şi a asistat pasiv la degradare. Firea mai spune că nu poate fi rezolvat în 2 ani ce nu s-a făcut de la Revoluţie.

Primăria Capitalei şi primarul general Gabriela Firea condamnă ferm orice tentativă a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General de a obţine beneficii politice pe seama problemelor din sistemul de termoficare al Bucureştiului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit primarului general, problemele RADET sunt cunoscute, însă nu pot fi rezolvate în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la „Revoluţie încoace”.

„Consider strigătoare la cer demagogia PNL privitoare la situaţia RADET, în condiţiile în care acest partid a deţinut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din Bucureşti şi la acumularea datoriilor istorice către ELCEN. Ştim cu toţii că sunt probleme în reţea, dar cred că oricine înţelege că nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluţie încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producţia şi distribuţia energiei termice în Bucureşti. În multe alte oraşe din ţară centralele au fost preluate gratuit de către administraţia publică locală, iar noi nu reuşim, iată, să le preluăm nici cu bani, deşi am făcut toate diligenţele necesare de 2 ani”, a spus Gabriela Firea.

Primăria Capitalei mai anunţă că investeşte constant în sistemul de termoficare al Municipiului Bucureşti, o serie de proiecte fiind deja realizate, altele sunt în derulare sau în diferite etape pregătitoare.

„Totodată, actuală administraţie publică a Municipiului Bucureşti este pregătită pentru modernizarea şi reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică - SACET”, mai arată Primăria.

Precizările vin după ce în spaţiul public a fost criticat numărul mare de avarii de la RADET.

Etichete: RADET, PRIMĂRIE,

Principalele valute BNR - ieri, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867