Eveniment

Gabriela Firea explică modul în care se va ajunge la transport gratuit în Capitală. VIDEO

Autor: Gabriel Pecheanu

13.06.2016, 14:04 3035

"Din punctul meu de vedere, până la momentul gratuităţii trebuie să îndeplinim împreună următoarele sarcini. Unu: toate cele 1000 de autobuze ale RATB să fie pe traseu. (…) Doi: împreună cu Poliţia Capitalei acolo unde se va putea – şi se poate în multe zone – vom avea bandă unică pentru transportul în comun, pentru taxi şi pentru salvări. Trei: toate autobuzele trebuie să fie curate, reparate şi cu siguranţa cetăţeanului – anume controlori de trafic care să fie foarte vigilenţi astfel încât în autobuze să nu intre persoane recalcitrante care să facă rău călătorilor", a declarat luni Gabriela Firea.

Ea a subliniat că nu renunţă la ideea gratuităţii pentru transportul bucureştenilor cu mijloacele RATB, însă programul va fi implementat treptat.

''Prima propunere a mea a fost aceea de a introduce gratuitate înainte şi după vârfurile zilei'', a precizat primarul ales.

Ea a insistat că propunerea este fezabilă în condiţiile în care oricum subvenţia primăriei este de 70% din consturile unei călătorii, dar nu a vrut să avanseze o dată aproximativă pentru demararea programului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO